Temos Archyvai: Kultūra

Sėkmingas Donato Montvydo pasirodymas Eurovizijos 2012 pusfinalyje

Sėkmingas Donato Montvydo pasirodymas Eurovizijos 2012 pusfinalyje padidino jo gerbėjų gretas Lietuvoje ir Europoje. Šį faktą patvirtina žmonių komentarai naujienų portaluose. Belieka atlikėjui palinkėti didelės sėkmės finale ir toliau garsinti mūsų šalį iš gerosios pusės, nes pastaruoju metu Lietuva Europos ir Pasaulio kontekste dažniau garsėja iš kriminalinės pusės.

Naujas žurnalo „Lietuvos scena” numeris 2012

Tik ką pasirodęs naujausias žurnalo „Lietuvos scena“ numeris siūlo pluoštą straipsnių supažindinančių su Lietuvos dramos ir muzikos scenos naujienomis bei istorija. Žurnalo pradžioje – naujo, 2011 m. lapkričio 28 d. įvykusiame Lietuvos teatro sąjungos suvažiavime išrinkto sąjungos pirmininko – Ramučio Rimeikio interviu „Neleiskime savęs nugrūsti į kultūros pakraščius”. Atsakydamas į “Lietuvos scenos” klausimus R. Rimeikis… Skaityti toliau »

Festivalis Kaunas Jazz 2012

Balandžio 26-30 dienomis vyksiančio tradicinio, šiemet jau 22-ojo, tarptautinio džiazo festivalio „Kaunas Jazz 2012“ organizatoriai žiūrovus vėl žada nustebinti įspūdinga programa. Jos kulminacija taps baigiamajame koncerte, kuris įvyks balandžio 29 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje, skambėsiantis magiškas balsas – Lizz Wright su grupe (JAV).

Filmo „Tvenkinio paslaptys“ premjera

Visus vaikučius ir jų tėvelius kviečiame į filmo „Tvenkinio paslaptys“ premjerą, kuri įvyks šį šeštadienį, t.y. sausio 21 d. 12 val. “Tvenkinio Paslaptys”/ La Cle des champs/ Rež. Calaude Nuridsany ir Marie Perennou Prancūzija, kūrybinė dokumentika, 2011. Rekomenduojame vaikams nuo 6 metų. Tai filmas apie tikrovišką vaikystės bei gamtos pasaką. Tvenkinys yra stebuklinga vaikų atrasta… Skaityti toliau »

Klaipėdos dramos teatras svečiuosis Vilniuje

Sausio pabaigoje Klaipėdos dramos teatras svečiuosis Vilniuje. Sausio 25 d. 18.30 val. Nacionaliniame dramos teatre (Gedimino pr. 4) klaipėdiečiai vilniečiams parodys Neilo Simono „Saugokite Florą“ (rež. Arvydas Lebeliūnas), o sausio 26 d. – premjerinį spektaklį, Gintaro Varno režisuotą Augusto Strindbergo „Šmėklų sonatą“.

Menų spaustuvės naujienos 2012

Nuo šių metų pradžios Menų spaustuvėje (MS) pildosi iki šiol tuščios biurų erdvės – čia kraustosi 12 kūrybinių organizacijų, laimėjusių ilgalaikių rezidentų konkursą. Rezidentai ne tik naudosis biurais, bet ir prioritetine tvarka gaus repeticijų ir viešų pristatymų erdves, tokiu būdu su pačia Menų spaustuve formuodami jos veidą ir tęsdami tolygią organizacijos bei jos veiklų plėtrą.

Įsigaliojus ATGTĮ pataisoms – daugiau garantijų atlikėjams

Šalies atlikėjai džiaugiasi, kad po ilgų svarstymų galiausiai buvo priimtos ir sausio 5 dieną Prezidentės pasirašytos Autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymo pataisos. Jomis įgyvendinamas teisingo atlyginimo už kūrinių kopijavimą principas, o autorių ir gretutinių teisių apsauga dar labiau priartėja prie Europos standartų.

Paroda: Ryšininkai – laisvės sargyboje

Šį penktadienį Lietuva minės 21-ąsias sausio 13-osios įvykių metines. Šalies nepriklausomybės aušroje vykusių tragiškų įvykių metu itin didelę reikšmę turėjo ryšių specialistai, didvyriškomis pastangomis kovoję už radijo ir televizijos transliacijų tęstinumą, užtikrinę telefono ryšį tarp miestų ir su kitomis pasaulio šalimis.