2009 metų sporto statinys – Utenos daugiafunkcis kompleksas

pagal | 2010-03-30

Ant Utenos miesto daugiafunkcio sporto komplekso iškilmingai atidengta iškaba, kuri ženklina, jog šis uteniškių statinys – geriausias 2009 metų sporto statinys Lietuvoje. „Atidengus iškabą mūsų arena nepagerėjo, žiūrovams vietų nepadaugėjo, tačiau iškaba – įrodymas, jog mūsų investivcija pasiteisino”, – sakė Utenos rajono meras Alvydas Katinas.

Daugiafunkcio sporto komplekso statyba uteniškiams kainavo 38 mln. litų. Lėšas skyrė Utenos rajono savivaldybė ir Vyriausybė. „Per nepriklausomybės laikotarpį tai pats brangiausias Utenos projektas, – konstatavo A. Katinas. – Idėjai įgyvendinti prireikė penkerių metų. Buvo įvairių trukdžių ir nedaug truko, kad šis statinys taptų kvailos politikos ir kvailų politikų paminklu“.

Arenos projekto autorius profesorius Justinas Šeibokas neslėpė, kad įgyvendinti projketą pavyko tik Utenos rajono mero atkaklumo dėka: „Projektavimo laikas buvo labai trumpas. Dėl lėšų stokos nepavyko įgyvendinti visų sumanymų, bet juos bus galima įgyvedinti ateityje“. Anot J. Šeiboko arenai trūksta treniruoklių salės ir restorano.

Bet ir be restorano šalia besikuriančio sporto ir pramogų parko pastatyta arena tapo uteniškių traukos centru. „Arena – uteniškių vilties projekas, kuris keičia mūsų gyvenimą ir perrašo mūsų istoriją. Tai ne tik sportinio, bet ir kultūrinio gyvenimo širdis. Renginiai arenoje sutraukia per 2000 žiūrovų“, – džiaugėsi Utenos rajono meras.

Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Ritas Vaiginas sveikino uteniškius įgyvendinus puikų projektą. „Utenai toks sporto kompleksas buvo labai reikalingas. Džiaugiuosi, kad arena greitai tapo uteniškių traukos centru. Lankausi pirmą kartą, bet drąsiai galiu pasakyti, kad sporto kompleksas – vykęs projektas ir neveltui nominuotas geriausiu 2009 metų sporto statiniu. Apdovanojimas simbolinis, bet garbingas, nes dabar esate greta anksčiau geriausiais metų sporto objektais paskelbtos „Siemens“ arenos Vilniuje, „Cido“ arenos Panevėžyje, Šiaulių arenos. Galime didžiuotis Utenos miesto daugiafunkciu sporto kompleksu, nes jis puošia ne tik Uteną, bet ir Lietuvą“, – sakė R. Vaginas.

Sporto kompleksas – Utenos krepšinio klubo „Juventus“ namų arena. „Juventus“ krepšininkų varžybos nuolat susilaukia didžiulio uteniškių dėmesio. Tačiau KKSD generalinis vadovas Utenos rajono mero paprašė neužmiršti ir kitų sporto šakų: „Juk kažkada Utenos „Utenis“ žaidė aukščiausioje šalies futbolo lygoje, o į stadioną Utenoje susirinkdavo keli tūkstančiai žiūrovų. Neužmirškite tradicijų“.

KKSD generalinio direktoriaus pavaduotojas Evaldas Skyrius gyrė Utenos merą už atkaklumą ir puikaus projekto įgyvendinimą, tačiau taip pat prašė neapsiriboti vien krepšiniu. „Uteniškiai visada buvo stiprūs komandinėse sporto šakose. Meras – atkaklus žmogus, todėl tikiu, kad jo idėjos pasitarnaus ne tik krepšiniui, bet ir rankiniui, futbolui ir gal net ledo rituliui. Jis dar pridibrs, jei dirbs toliau“, – šmaikštavo E. Skyrius.

Ledo ritulys paminėtas buvo neatsitiktinai, nes uteniškiai puoselėja idėją statyti ledo areną, o artimiausias Utenos miesto tiklsas – futbolo stadiono rekonstrukcija, kuri prasidės jau šiemet.

KKSD organizuojamo konkurso „Metų sporto statinis” nugalėtojai: 2001 m. – „Oranžinis teniso centras“, Kaunas; 2002 m. – „Ledo rūmai“, Vilnius; 2003 m. – „Žalgirio“ stadiono sporto kompleksas“, Kaunas; 2004 m. – „Siemens arena“, Vilnius; 2005 m. – Sporto ir sveikatingumo centras „IMPULS+“, Vilnius; 2006 m. – Universali arena „SPORTIMA“, Vilnius; 2007 m. – Šiaulių arena, Šiauliai; 2008 m. – „Cido” universali sporto arena, Panevėžys, 2009 m. – Utenos miesto daugiafunkcinis sporto kompleksas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *